Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Red Baron Túraklub 2011/5

2011.07.16

Red Baron Pécs motoros túra 2011 év/5.

 

A túra időpontja: 2011.07.16. szombat

Gyülekező: 7621 Pécs Zsolnay Vilmos utca 102, Red Baron üzlet 09.00-09.30 óráig

Indulás: 10.00 óra

A túra útvonala: kb.: 267 km

Pécs-Szekszárd-Kalocsa-Baja-Bonyhád-Pécs

 

 

Júliusi túránk az Alföld felé veszi az irányt. Első nagyobb helyiség akol megállunk Bátaszék lesz melyet a már jól bevált Mohács Dunaszekcső útvonalon tesszük meg. Itt jó minőségű aszfalton kissé kanyargós útvonalon motorozhatunk, mely szakaszon szinte magától mennek a vasparipák.

Tankolás és felfrissülés után Szekszárd felé haladunk tovább. Az M90-es autóút hídján kelünk át a Dunán és érkezünk e erre a gyönyörű lapos tájra. Az Alföldön való motorozás kissé unalmasnak tűnhet első látásra, sehol egy domb, vagy kanyar gondolnánk. Ez azonban nincs így. Sajnos néha-néha egy-egy éles kanyar teszi próbára kanyarodási képességeinket. Kalocsán miután jól bepaprikáztunk lassan hazafelé vesszük az irányt. Az éhségünket Baján csillapítjuk majd, ezért nem árthat, ha van nálunk induláskor néhány becsomagolt falatka, amit bevethetünk korgó gyomruk ellen. Ebéd után átvágunk a dombok között Bonyhád irányába.

Bonyhádtól a hazaút szintén nem jelenthet akadályt számunkra. Számtalan alkalommal jártunk már erre, csak a szembesütő nap lehet zavaró hatással ránk, de azt hiszem ez nem nagy áldozat a jó társaságban való motorozás érdekében.

Reméljük, hogy felkeltettük az érdeklődésedet és csatlakozol hozzánk.

Mindenkit sok szeretettel várunk.

 

terkep.jpg

 

Pécs-Szekszárd-Kalocsa-Baja-Bonyhád-Pécs

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.